> Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over 'Mijn STAP-budget' of uw aanvraag? Bekijk dan 'Service en contact' pagina voor meer informatie en tips. Bekijk ook de meest recente meldingen op 'de meldingenpagina'

Nieuws

Het kabinet heeft het besluit genomen om het STAP-aanvraagtijdvak voor januari (start 2 januari 2023) over te slaan. Er is tijd is nodig om maatregelen gericht op het terugdringen van misbruik en oneigenlijk gebruik te implementeren en de lopende onderzoeken naar opleiders/opleidingen af te ronden. Zo voorkomt het kabinet dat scholing die niet aan de voorwaarde van STAP voldoet subsidie ontvangt.

Zodra een nieuwe aanvraagperiode voor STAP-budget start, gebruiken wij een wachtrij. De wachtrij is bedoeld om uw positie te bepalen en de aanvragen zorgvuldig af te handelen.

Als u vóór 10.00 uur op “Aanvragen STAP-budget” klikt, ziet u de melding ‘Wachtrij nog niet actief’. Vanaf 10.01 uur wordt uw positie in de wachtrij willekeurig bepaald.

Klikt u na 10.01 uur op “Aanvragen STAP-budget” dan wordt uw positie bepaald op volgorde van binnenkomst.

Wilt u meer weten over de wachtrij? Bekijk dan de meldingenpagina.

Voor de start van de aanvraagperiode op 1 september 2022 is een aantal opleiders gevraagd om hun scholingsaanbod (gedeeltelijk) te verwijderen uit het STAP-scholingsregister. Dit betreft scholing die niet voldoet aan de voorwaarden van arbeidsmarktgerichtheid uit de regeling STAP-budget.

Als u STAP-budget heeft aangevraagd voor een scholing die niet voldoet aan de voorwaarden, kunt u een andere scholing kiezen. U ontvangt hierover binnenkort een brief. In de brief staat welke stappen u verder kunt ondernemen om een andere scholing te kiezen. Meer informatie leest u op de meldingenpagina.

Regeling

Financieel

Administratie