STAP stopt op 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 is er geen budget meer beschikbaar. Het kabinet heeft in de voorjaarsnota van 2023 aangekondigd dat STAP-budget wordt afgeschaft.
Meer algemene informatie leest u bij de veelgestelde vragen.

Wilt u weten welke mogelijkheden er nog zijn voor scholing en eventuele financiering? Dan vindt u op leeroverzicht.nl meer informatie.

Opleiding met STAP-budget afgerond

Zodra u klaar bent met de scholing, moet de opleider het resultaat doorgeven. De opleider geeft het resultaat door met een bewijs van deelname. Nadat de opleider het bewijs van deelname heeft doorgegeven ontvangt u een brief met de bevestiging.

In Mijn STAP-budget kunt u zien wat de status is van uw aanvraag. Ga hiervoor naar de tegel ‘Mijn aanvragen’. De aanvraag kan de volgende status hebben:

  -   Toegekend: u ontvangt STAP-budget en de opleider heeft nog geen bewijs van deelname doorgegeven.
  -   In onderzoek: we hebben bericht ontvangen en zijn een onderzoek gestart.
  -   Geleverd: we hebben bericht van uw opleider ontvangen. In de beschikking tot vaststelling kunt u nog de verzonden brief vinden met het resultaat.

Als u de scholing heeft afgerond en er nog geen bewijs van deelname door de opleider is ingeleverd, dan kunt u contact opnemen met uw opleider. Uw opleider is verplicht om het bewijs van deelname door te geven.