uwv-banner-sfeerbeeld
> Introductie tot STAP

Introductie tot STAP

STAP-budget is een regeling die liep tot en met 31 december 2023. STAP staat voor Stimulering van de Arbeidsmarktpositie. STAP-budget was een subsidie voor het volgen van een opleiding, cursus, of training. Het was een vergoeding van maximaal € 1.000 dat u 1 keer per kalenderjaar kon gebruiken.

Met STAP-budget volgt u een scholing die u meer kansen geeft op de arbeidsmarkt. STAP-budget wordt eerst als voorschot uitgekeerd aan de opleider.

Afronden scholing
Wanneer u STAP-budget toegekend krijgt, moet u er alles aan doen om de scholing af te ronden. Een scholing is (succesvol) afgerond:

  • wanneer u een diploma of certificaat ontvangt, of,
  • wanneer u kunt laten zien dat u ten minste 80% van de scholing hebt bijgewoond en/of eraan heeft deelgenomen.

Na het afronden van de scholing, levert de opleider een bewijs van deelname aan bij UWV. Hierin staat dat u de scholing heeft afgerond bij de opleider. Zodra wij dit hebben ontvangen, wordt uw STAP-budget definitief vastgesteld. U ontvangt hier een brief over.

Wijzigingen en meldingen
Lukt het u niet om de scholing geheel of op tijd af te ronden? Geef dit dan aan ons door te bellen naar 088-898 22 02. Laat het ons ook weten als u niet aan de overige subsidieverplichtingen kunt voldoen. Zijn er omstandigheden die van belang zijn voor de subsidie die kunnen leiden tot een wijziging, intrekking of vaststelling? Dan moet u dit ook melden.

Meewerken aan onderzoek rechtmatigheid
Met de ontvangst van STAP-budget gaat u akkoord met onderzoeken naar de rechtmatigheid van het verstrekken van uw subsidie. Wij kunnen daarvoor een steekproef doen. We vragen u dan om informatie te geven die we nodig hebben voor evaluatie van deze regeling. Uw medewerking hieraan is verplicht.

Terugvordering en mogelijke uitsluiting
Als u zich niet aan de verplichtingen houdt die bij STAP-budget horen, kunnen wij de subsidie geheel of gedeeltelijk terugvorderen.

Verplichtingen nalezen
Wilt u uw verplichtingen nog eens nalezen dan kunt u deze terugvinden in de Regeling. Vooral de artikelen 14, 15, 18 en 29 zijn belangrijk.