> Meldingen

Meldingen


Algemeen

Het kabinet heeft besloten vanaf september alleen nog OCW-erkende scholingen voor STAP-budget in aanmerking te laten komen, om STAP-budget arbeidsmarktgericht in te zetten.

We begrijpen dat deze veranderingen onzekerheid met zich meebrengt. Informeer bij uw opleider of uw scholing OCW-erkend is en in aanmerking komt voor STAP-budget.

Wilt u zich oriënteren op een OCW-erkende scholing? Bekijk dan leeroverzicht.nl/stap.

Op woensdag 15 november wordt 10 miljoen euro aan STAP-budget beschikbaar gesteld. Tijdens deze aanvraagperiode is het enkel mogelijk om STAP-budget aan te vragen voor OCW-erkende scholing. Informeer bij uw opleider of de opleiding van uw keuze OCW-erkend is en in aanmerking komt voor STAP-budget.

Mocht u nog een STAP-aanmeldingsbewijs hebben, dan is het goed om te controleren of uw scholing straks nog in aanmerking komt voor STAP-budget. Vanaf het septembertijdvak is STAP-budget namelijk alleen aan te vragen voor OCW-erkende scholingen. Vanaf 21 augustus kunt u in het scholingsregister controleren of uw scholing nog is opgenomen. Staat uw scholing hier niet tussen? Dan kunt u voor deze scholing geen STAP-budget aanvragen.

Staat de scholing er wel tussen? Controleer dan de startdatum van uw scholing. Deze moet voor de aanvraagperiode van 15 november tussen 13 december 2023 en 15 april 2024 liggen.

Voor het aanvragen van een STAP-budget kunt u het beste gebruik maken van internetbrowser Microsoft Edge, Google Chrome, FireFox of Safari.

Sinds 15 juni 2022 wordt Internet Explorer niet meer ondersteund. Voor het aanvragen van STAP-budget adviseren wij u om geen gebruik te maken van Internet Explorer, zodat u geen problemen ervaart tijdens de aanvraag.

Het STAP klant contact centrum is bereikbaar via 088 898 22 02 op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 8.00 tot 17.00 uur.

Let op: Bij de start van een nieuwe aanvraagperiode neemt het aantal telefoontjes toe, waardoor er een wachttijd kan ontstaan.

Er is een beperkt bedrag beschikbaar voor STAP-budget. Op de startpagina staat een balk die aangeeft hoeveel budget er nog beschikbaar is. Als het bedrag voor deze aanvraagperiode op is dan kunt u nu geen toekenning voor STAP-budget meer ontvangen.Hoe werkt de wachtrij?

Uw positie in de wachtrij wordt om 10:01 uur bepaald en is willekeurig. Zorg dat u vóór 10:00 op “Aanvragen STAP-budget” klikt.

Als u vóór 10:00 uur op “Aanvragen STAP-budget” klikt, wordt uw plek in de wachtrij willekeurig bepaald. Dit betekent dat de kans bestaat dat u zowel op de eerste als op de laatste plek in de wachtrij terecht kan komen. Het maakt daarom niet uit of u 24 uur van te voren of 1 minuut van te voren op ‘Aanvragen STAP-budget’ heeft gedrukt.

Klikt u na 10:01 uur op “Aanvragen STAP-budget”, dan sluit u achteraan in de wachtrij op volgorde van binnenkomst.

De volgende aanvraagperiode voor STAP-budget start op woensdag 15 november. Probeert u eerder STAP-budget aan te vragen, dan krijgt u de melding "Wachtrij nog niet actief". Dit betekent dat uw positie in de wachtrij nog niet is bepaald.

Uw positie in de wachtrij wordt om 10:01 uur bepaald en is willekeurig. Heeft u vóór 10:00 uur op “Aanvragen STAP-budget” geklikt dan ontvangt u om 10:01 uur de melding dat u aan de wachtrij bent toegevoegd.

Zie ook: Ik krijg de melding ‘U staat in de wachtrij’. Wat betekent dat?

Dit betekent dat uw positie in de wachtrij is bepaald. U ziet deze melding vanaf 10:01 uur. Zodra u aan de beurt bent, komt u op de inlogpagina en kunt u starten met uw aanvraag.

Zie ook: Hoe wordt mijn plek in de wachtrij bepaald?

U hoeft niets te doen. Sluit uw venster niet. Uw positie in de wachtrij blijft hetzelfde. Belangrijke mededelingen worden in de wachtrij getoond.

Om het aantal aanvragen zo goed mogelijk te verwerken binnen het beschikbare budget, loopt de wachttijd mogelijk op wanneer het budget bijna vergeven is. Uw positie in de wachtrij blijft hetzelfde. Door het aantal mensen dat in de wachtrij staat, is het niet zeker dat er nog STAP-budget beschikbaar is wanneer u uw aanvraag verzendt.